Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری فارس، اجلاس «تبیین اندیشه‌های امام خمینی (س) در حوزه فرهنگ و هنر» با حضور محمد سلگی رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و حجت‌الاسلام محمدعلی خسروی دبیر علمی اجلاس صبح امروز (چهارشنبه ۲۹ بهمن) آغاز شد.

سلگی در افتتاحیه این اجلاس گفت: این اجلاس حاصل یک تفاهمنامه میان تولیت حرم مطهر امام و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با هدف بازخوانی اندیشه‌‌های حضرت امام(ره) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون مرور اندیشه‌‌های امام در چارچوب تحولات زمانی و نگاه روزآمد به آن اهمیت دارد.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات افزود: امام پیش از این که یک رهبر سیاسی باشد، یک رهبر دینی و فرهنگی است، بنابراین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مناسب دانست که اندیشه‌های ایشان در پرتو زمان و تحولات مورد مطالعه قرار گیرد.

وی گفت: برگزاری این اجلاس به دلایلی به تأخیر افتاد و بهترین مناسبت را دهه فجر دیدیم و ترجیح دادیم با فاصله اندکی از دهه فجر و با آرامش بیشتری برگزار شود. ۴ محور به عنوان محورهای فکری این اجلاس در نظر گرفته شد: هنر و سینما (مرور اندیشه‌های امام در باب سینما)، فضای مجازی (نقش مردم در سلامت حکومت از منظر امام و ظرفیت فضای مجازی در تحقق آن)، رسانه و مطبوعات، فرهنگ عمومی (توسعه فرهنگ و اهداف فرهنگی جمهوری اسلامی).

سلگی اضافه کرد: در هر کارگروه از یک یا دو متخصص آن حوزه هم دعوت شده است تا دیدگاه‌ها و مسائل طرح شوند. در اجلاس بعدازظهر از نظرات دکتر صالحی وزیر ارشاد، سیدحسن آقا خمینی و دکتر عاملی بهره‌مند می‌شویم. امیدوارم این اجلاس به فهم بهتر اندیشه‌‌های حضرت امام کمک کند و موجب انطباق با آن و الگوگیری شود.

 

 

* در تبیین اندیشه‌‌های امام کوتاهی کرده‌ایم

حجت‌الاسلام محمدعلی خسروی دبیر علمی اجلاس هم در ادامه ضمن تبریک حلول ماه رجب گفت: تبیین اندیشه‌های حضرت امام در حوزه فرهنگ و هنر» عنوان این اجلاس است. ابتدا باید ببینیم اندیشه‌های امام چیست و آیا پس از ۴۰ سال هنوز تببین نشده است که نیاز به این اجلاس باشد؟

وی افزود: اگر اندیشه‌‌های امام را یک نظام سیاسی بدانیم، بله الحمدلله این نظام و اندیشه برقرار است، اما اگر فراتر از آن بدانیم باید اقرار کنیم در تبیین آن کوتاهی کرده‌ایم، مخصوصاً برای نسل امروز که امام را ندیده‌اند. اگر امام را بشناسند، قطعاً در فکر و تصمیم‌گیری آن‌ها مؤثر خواهد بود.

معاون پیشین پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی گفت: امام پیش از آنکه مبارزه را آغاز کند، ۶۰ سال با نفس وخود مبارزه کرد. اولین کتاب خودش را با عنوان شرح دعای سحر در ۲۸ سالگی نوشت، قبل از آنکه کتابی در فقه و اصول بنویسد و این نشان‌دهنده دغدغه امام درباره یک مسأله مهم به نام خودسازی و زودون اخلاق رذیله بود.

اگر می‌بینیم امام قیام می‌کند، در همه مراحل هدفش این بود که بتواند با از بین بردن موانع سر راه و تشکیل جمهوری اسلامی، همه را به این هدف نایل کند. اندیشه امام یعنی تهذیب نفس برای رسیدن به توحید و لقاءالله. امام در تمام مراحل عمر پربرکشت نه راه را گم کرد و نه هدف. راهش تهذیب نفس و هدفش رسیدن به لقاءالله بود. اگر اخلاق فاسد ریشه‌کن نشود، اگر در اقتصاد وارد شود، موجب اختلاس می‌شود، در امور اجرایی موجب تبعیض می‌شود و در قانونگذاری، قانون را به نفع خود می‌نویسد.

دبیر علمی اجلاس «تبیین اندیشه‌های امام خمینی (س) در حوزه فرهنگ و هنر» افزود: چه حسن اتفاقی که این اجلاس در ماه رجب برگزار می‌شود که ماه خودسازی و مناجات با رب‌الارباب است. تا عشق برتر و معشوق برتری نباشد، انسان نمی‌تواند از عشق‌های فرومایه دست بکشد و راه خودسازی از همین‌جا آغاز می‌شود. امام قانونمدار بود و معتقد بود رعایت آن، وسیله‌ای برای خودسازی است. رعایت حرمت قانون در منظومه اندیشه امام یک اصل بود.

* واکنش امام(ره) به تغییر نام بیمارستان‌ها

وی اظهار داشت: امروز شرایط پیچیده‌ای در جامعه وجود دارد و فضای مجازی همه‌جا را پر کرده است و اگر غفلت کنیم، آسیب‌های بسیاری به جامعه می‌رسد که تا حدودی هم رسیده است. در این اجلاس باید دردها و راه‌حل‌ها مطرح شود. در حوزه فرهنگ عمومی هم بحث بسیار است.

حجت‌الاسلام خسروی با ذکر خاطره‌ای سخنان خود را پایان برد: در اوایل انقلاب، که تب آن داغ بود، عده‌ای سردر بیمارستان‌هایی را که به نام واقف آن بود، مخدوش و به نام یک شهید می‌کردند. خبر به حضرت امام رسید، ناراحت شدند و دستور دادند جلوی آن گرفته شود. چون کسی که خدمت عام‌المنفعه کرده است، هرچند هم‌دین و هم‌فکر ما نباشد، باید حرمتش حفظ شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محمد سلگی امام خمینی تبیین اندیشه های امام خمینی س در حوزه فرهنگ و هنر اندیشه های امام حوزه فرهنگ تبیین اندیشه حضرت امام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۱۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران رتبه های برتر المپیادهای دانش آموزی را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، حسین کمالی پنجشنبه شب در آئین بزرگداشت روز معلم و تقدیر از فرهنگیان و رتبه‌های برتر دانش آموزان که در آمفی تئاتر هتل رامسر برگزار شد با بیان اینکه، سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری متفکر شهید فیلسوف و علامه روز معلم نام گرفت وگفت: نظام آفرینش؛ نظام آموزش و پرورشی بوده و جهان در حال رشد و رویش است.

وی با اشاره به اینکه در فرهنگ اسلامی از عالم تجلیل و تاکید می‌شود، افزود: آموزش و پرورش قوی سبب قوی شدن در همه حوزه‌ها خواهد شد و معلم جامعه و کشور را می‌سازد.

کمالی تصریح کرد: مقام معظم رهبری حامی سرسخت آموزش و پرورش است و دگرگونی و تغییر از آموزش و پرورش و مدارس شکل می‌گیرد.

وی با اظهار اینکه، دشمن از طریق فضای مجازی تلاش کرد باور دانش آموزان را به فرهنگ غربی تغییر دهد، بیان داشت: بخشی از بدنه آموزش و پرورش مغلوب دشمن شد و باید فرهنگ آموزش و پرورش بعنوان نهاد اثر گذار و مؤثر مورد تکریم قرار بگیرد.

مدیر کل آموزش و پرورش مازندران گفت: در شرایط فعلی کشور اثر گذاری معلمان بسیار زیاد است و معلم در جامعه باید مورد احترام قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه، جامعه باید معلم را در صدر ببیند تا کشور در اوج قدرت و تعالی قرار بگیرد، افزود: حال آموزش و پرورش کشور رو به بهبودی است و قانون رتبه بندی معلمان با تخصیص ۴۵ هزار میلیارد تومان محقق شد.

وی تصریح کرد: رامسر در ارزیابی‌ها جز شهرهای خوب استان مازندران است و در آموزش و پرورش مازندران با دو سال تلاش، رتبه ۲۶ را به ۶ ارتقا دادیم.

کمالی افزود: در المپیادها و جشنواره‌ها مازندران جز استان‌های اول تا پنجم است و بیشترین تخصیص اعتبار به مبلغ ۱۶۷ میلیارد تومان در کل استان توزیع شد.

کد خبر 6095438

دیگر خبرها

  • برنامه تلویزیونی «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • فرهنگ مقاومت در نسل آینده آمریکا تأثیر گذاشته است
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است
  • هشدار متفاوت به روسای قوا تا کارمان به فاجعه نکشیده!
  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مساله غزه برگزار می شود
  • هشدار فرشاد مومنی به روسای قوا : تا کار به فاجعه نکشیده رویه‌ها را تغییر دهید
  • امام صادق(ع) در مناظرات آموزگار اخلاق و ادب بودند
  • فقر و فقدان قدرت خرید اخلاق اجتماعی را مخدوش می‌کند
  • مردمی شدن فرهنگ در اولویت کار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است
  • مازندران رتبه های برتر المپیادهای دانش آموزی را دارد